Værd at vide om varmepumper

Forklaring på ....

SCOP :

Fortæller hvor effektiv varmepumpen er til at opvarme!
Jo højre tallet er, jo mere effektiv er pumpen! Dvs. at hvis pumpens SCOP tal er 5,2 så leverer varmepumpen 5,2 kW hver gang den har brugt 1 kW strøm. Læg mærke til at målingen foretages  ved  7 C  og dårligere varmepumper har en noget dårligere virkningsgrad, når det er minusgrader end de anerkendte mærker.

SEER :

Fortæller hvor effektiv varmepumpen er til at køle.
Her gælder det samme som ved SCOP, jo højere tallet er, jo bedre er varmepumpen til at køle. Så er SEER tallet fx. på 8,3, ja så leverer pumpen 8,3 kW inde i huset, for hver kW strøm den bruger.

Hvor vigtigt er SCOP tallet? :

Det er selvfølgelig vigtigt! Men ikke altafgørende!
Har man idag et sommerhus som “kun” har elpaneler og ens årlige elforbrug til opvarmning løber op i 4.500 kW om året, så kan man med en varmepumpe dividere det tal med pumpens SCOP tal.
Så vi vil prøve at beregne forskellen på, om man vælger en pumpe til kr. 14.500 med et SCOP på 5,2 og hvis man tager en pumpe til kr.12.500 med et SCOP på 4,6. Beregningen ser således ud:
4.500/5,2 = 865 kW pr. år
4.500/4,6 = 978 kW pr. år
Dvs. den dyre varmepumpe med det høje SCOP på 5,2 bruger 113 kW MINDRE pr. år end den billige pumpe.
1 kW koster ca. kr. 2,20, derved bliver den årlige besparelse på: 2,20 x 113 = kr. 249,-
Så de kr. 2.000 man har betalt mere for den bedste varmepumpe er altså ca. 8 år om at tjene sig hjem i forhold til den billigere model! (kr. 2.000 / kr. 249 = ca. 8 år)

WIFI :

Er rigtigt godt at få med, hvis man har internet i sit sommerhus! Da har man mulighed for at tænde varmepumpen hjemmefra, så huset har en dejlig komfortabel temperatur, når man ankommer til sit sommerhus. Har man købt en varmepumpe med “lav varme” funktion, kan denne styres hjemmefra.

Jordspyd :

Ifølge dansk lovgivning kræves det, at en varmepumpe skal tilsluttes til jord. Tilslutningen til jord er med til at sikre varmepumpen i tilfælde af, at lynet skulle slå ned. Har du ikke i forvejen jord i din stikkontakt, kan du i stedet anvende et jordspyd til formålet. Et jordspyd er et 150 cm langt kobber jordspyd, så man er sikret imod galvanisk tæring af jordspyddet og opnår en mangeårig og stabil jordforbindelse. Jordspyddet er udført med en stålkerne, der er belagt med 99,9% rent elektrolytisk kobber.

Hvor ofte skal man have service :

Hvis din varmepumpe indeholder mere end 1 kg kølemiddel, er det lovpligtigt at få den serviceret en gang om året.
Indeholder varmepumpen 1 kg eller mindre kølemiddel, er det ikke et lovkrav at få pumpen serviceret.

Hvordan overholder jeg mine 5 års garanti ? :

Har du købt en varmepumpe med 1 kg kølemiddel eller mindre, og vil du beholde din 5 års garanti foreskriver importøren, at man får lavet et serviceeftersyn hvert andet år. Dvs. at du skal have lavet 2 service (ved 2. år og 4. år) i din garantiperiode.

Hvem må montere en varmepumpe ? :

En varmepumpe skal monteres af en certificeret kølemontør. Det er meget vigtigt, da det er den eneste måde at opnå 5 års garanti. Men også vigtigt, da man ved selve opsætningen skal sikre en 100% tæt forbindelse af kølerør mellem inde- og udedel. Dette udføres ved en trykprøvning. Dernæst er det vigtigt, at der bliver suget vakuum på en luft til luft varmepumpe. Dvs. at man fjerner alt luft og fugt, der er i anlægget og i kølerør. Bliver dette ikke udført korrekt mister varmepumpen noget af sin effektivitet!
Varmepumpen ikke kan opnå det lovede SCOP tal og garantien bortfalder.

Hvilken varmepumpe
skal jeg vælge ? :

Det er ikke let at finde den rigtige varmepumpe. Alle producenter har et hav at vælge imellem. Men vi er her til at vejlede dig. Og ved at spørge ind til dine behov og forventninger, finder vi i fællesskab frem til de varmepumper, der vil kunne dække dit behov bedst muligt – Så ring endelig og få en snak med os inden du beslutter dig!

GRØN VARME MED LAV MILJØBELASTNING

Ved at installere en klimavenlig varmepumpe i dit hjem eller ejendom får du grøn varme med lav miljøbelastning, som tilmed er langt billigere i drift end andre opvarmningsformer. Hvis din bolig er velisoleret, kan varmepumper mindske energitabet og give store besparelser på varmeregningen. Opvarmning med varmepumper er derfor en rigtig god løsning, både for din pengepung og for miljøet. Hvis du sidestiller anvendelsen af varmepumper med anvendelsen af oliefyr, vil du kunne reducere dine varmeudgifter med helt op til 70 %, mens dit CO₂-udslip reduceres med ca. 40 %. Endvidere er varmepumper drevet af grøn strøm, der i Danmark typisk producers ved vedvarende energiformer som eksempelvis vindenergi. Her vil regeringens afgiftelempelse på elvarme betyde at en gennemsnitlig familie med to voksne og to børn årligt kan spare ca. 1.500 kr. på elregningen.

HVORFOR ER VARMEPUMPER SÅ PÅLIDELIGE

Test bænk: 10.000 timers kontinuerlig driftssimulering.
I dag er klima anlæg udbredt i hele verden. Et robust design sikrer, at klimaanlægget vil fungere problemfrit i mange år, fordi producenterne er tvunget til udsætte deres klimaanlæg for en bred vifte af strenge tests, for at være med blande de bedste på marked

Test af langtidsholdbarhed:
For at sikre et højt niveau af holdbarhed, som gør at anlægget at fungere stabilt i årevis. For at opnå dette foretager producenterne kontinuerlig drift test i 1.000 vis af timer. Resultaterne af disse test, som udføres under forhold, der er langt mere alvorlige end de faktiske driftsforhold, beviser styrken af klimaanlæg. 

Kompressor demonteringstest:
Efter en test på 10.000 timers kontinuerlig drift fjerner vi kompressoren fra en tilfældigt udvalgt udendørs enhed, skiller den ad og undersøger de interne mekanismer og dele for mulige svigt. De store anerkendte producenter af klimaanlæg opretholder deres ydeevne i mange år selv efter lang tids drift. Derfor yder alle vores producenter 5 års garanti på deres varmepumper.

Driftstest under barske forhold:
Der bliver udført en driftsholdbarhedstest under høj temperatur og høj luftfugtighed med temperatur på 55 ºC. Det samme gælder for brug i koldt vejr, anlægget bliver testet med temperatur ned til -20 ºC. Denne test sikrer, at olien i kompressoren ikke vil fryse under brug og dermed afbryde driften.

Vandtæt test:
Den udendørs enhed, som er genstand for regn og vind, er forsynet med IPX4 vandtæt overholdelse. Kontaktafsnittene i forbindelse med strømforsyningen er også dækket af plastik for at forhindre skadelige virkninger forårsaget af en usandsynlig eksponering til dråber af vand. 

Renser effektivt dit hjem for mikropartikler
- Både i luften og på møblerne

(artikel fra Panasonic)

Det nye og forbedrede Panasonic Etherea klimaanlæg inkorporerer Nanoe-G, det revolutionære luftrensnings- og filtreringssystem. Ved hjælp af nano-teknologi bliver fine e-ion-partikler frigivet af systemet, som deaktiverer 99 % af alle luftbårne bakterier og vira i filterets indendørs enhed for at sikre hurtig rengøring af luften. Det neutraliserer også lugte og giver dermed et mere behageligt og sundt miljø. 

 

                                     

 

Er du energibevidst, fleksibel og kan du lide at forny dit hjem med jævne mellemrum? Så burde LG ArtCool 
falde i din smag. Du kan vælge mellem tre forskellige frontpaneler: flot hvid, stilren silver eller blank. 
Uanset hvad du vælger, så er alle tre varianter en smuk indretningsdetalje til hjemmet. 
 
ArtCool er lille, smart og nem at placere. Systemet er udstyret med tre filtre, som fjerner dårlig lugt og gør dit 
indeklima friskere og renere. Denne model er stille, kun 19 dB, takket være Inverter-teknologien. Du kan nemt 
placere den i et hvilket som helst rum uden være til gene. Lige som alle vores andre luftvarmepumper er ArtCool tilpasset efter det nordiske klima, så du kan opnå den perfekte indetemperatur året rundt. 
 
 

1. 3 billioner* fine Nanoe-G-partikler sendes ud af generatoren. 
2. Systemets blæser spreder Nanoe-G-partiklerne, som sendes ud af Nanoe-G-generatoren. 
3. Lim: Neutraliserer 99%*4 af alle bakterier og viruspartikler og forhindrer udvikling af skimmel. 

4. Neutralisering inden i filteret: Neutraliserer 99%*1 af alle bakterier og vira inden i filteret. 
5. Nanoe-G indfanger mikroorganismer. 
6. Luftbåren: Fjerner 99%*3 af alle bakterier, vira og skimmel i luften. 

Bemærk: 
* 3 billioner er det simulerede antal af fine Nanoe-G partikler ved givne betingelser. Dagsværdien af fine Nanoe-G partikler midt i et rum på 13 kvm: 100.000/cc, forudsat at antallet af fine Nanoe-G partikler er jævnt fordelt i hele rummet. 

 
 

Panasonics nye varmepumper er udstyret med Nanoe-G, der effektivt renser dit hjem for mikropartikler – både i luften og på møblerne 

 
Nu kan du installere et effektivt Nanoe-G luftrensningssystem i dit hjem. Ved hjælp af nano-partikelteknologi fjernes skadelige mikroorganismer fra luften, du indånder. Men hvad med de mikroorganismer, der findes på møbler og andre overflader? Selv disse kan partiklerne neutralisere. Og når du slukker klimapumpen, vil Nanoe-G fortsætte med at neutralisere mikroorganismer fanget i filtersystemet, så du kan nyde det indendørs klima, der både er friskere og renere. 
 
 

Ny Nanoe-G neutralisering inden i filteret. Avanceret luftrensningssystem til dit hjem 

 
Panasonic introducerer et luftrensningsanlæg, der fanger skadelige mikroorganismer i indeluften, deaktiverer bakterier fanget på værelsets overflader og endda dem, der sidder i filteret. Systemet anvender nano-teknologi til at rense luften og fjerne skadelige mikroorganismer, som eksempelvis sidder fast på tekstiler i rummet. En ny funktion i år sørger for at uskadeliggøre bakterier og vira, som er fanget i filteret. Kort sagt, et komplet luftrensningssystem som sikrer, at du kan komme hjem til et renere hjem hver dag.